Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Την Τρίτη 10 Ιουνίου συζητείται στον Άρειο Πάγο η αίτηση του ΥΠΟΙΚ κατά των καθαριστριών. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα είναι στο πλευρό τους.



Την ερχόμενη Τρίτη, 10 Ιουνίου, συζητείται στον Άρειο Πάγο, η αίτηση του Δημοσίου για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

 Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών, θα ασκήσουνοι δικηγόροι της ΓΣΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία.

 Η ΓΣΕΕ θα υποστηρίξει ότι η καταγγελία των συμβάσεων των καθαριστριών είναι άκυρη, καθώς, με βάση και το σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον και δεν εξυπηρετεί τον εξορθολογισμό της δομής των υπηρεσιών.

 "Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ταμειακό και δημοσιονομικό όφελος, όταν οι προϊστάμενοι των κατά τόπους οικονομικών υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας αναθέτουν τις εργασίες σε ιδιωτικά συνεργεία. Για τη ΓΣΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός ότι η καταγγελία των συμβάσεων των καθαριστριών παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και πάνω απ' όλα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα είναι εκεί, όπως πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών, οι οποίες αποτελούν την περίοδο αυτή την πρωτοπορία της εργατικής τάξης και συγκρούονται με μαχητικότητα και αξιοπρέπεια με τη χούντα των μνημονίων, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου